Menu Content/Inhalt
Anasayfa arrow Haberler arrow Yerel arrow Ovada ‘çark’ rüzgârı
 ap_2009

Son Yorumlar

  • İzmir'in geleceği bu taslakta
  • bırakın bu masalları ne imarı babamın çocuklu...
    Devamını oku...
    Gönderen : necmettin bayrak

  • KARŞIYAKA’ya Mega Stad Projesi
  • Karşıyaka'ya stat gerekli olabilir,ancak yeri...
    Devamını oku...
    Gönderen : fahri

  • 01.10.2009 - Yeni Asır - Bahri...
  • Benim mega müze için önerim eğer merkezi hükü...
    Devamını oku...
    Gönderen : faik

  • Şirinyer Pazaryeri'ne 25 milyo...
  • Merhabalar,duydugumuz ve okuduklarımız doğrum...
    Devamını oku...
    Gönderen : selvinaz

  • 02.02.2010 - Demokrat Radyo - ...
  • İnciraltı ve ılıcalar bölgeleri izmirin çölü....
    Devamını oku...
    Gönderen : balçovalı

    Meslek Tanıtımı

    Meslek Tanıtımı

    Giriş Formu






    Kayıp Şifre?
    Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
    Şub 05 2010
    Ovada ‘çark’ rüzgârı Yazdır E-posta
    Cuma, 05 Şubat 2010

    Aliağa’daki dökümcüler bölgesi için 'yapılamaz' diyen resmi kurumlar, şimdi önceki raporlarının tersini savunuyor

    Devlet kurumları 180 derece fikir değiştirirken, İzmir vali yardımcılarından Şükrü Kara da dökümcülerin antetli kağıdına imza atarak, bölgedeki kuruluşların kolaylık sağlamasını istedi.

    EMRE DÖKER

    Ali­ağa Gü­zel­hi­sar Kö­yü’nde 3 yıl ön­ce ya­pıl­ma­sı plan­la­nan Ali­ağa Dö­küm­cü­ler Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si’ne “re­t” ka­ra­rı ve­ren res­mi ku­rum­lar “çark et­me­ye­” baş­la­dı. İz­mir Ta­rım İl Mü­dür­lü­ğü, ta­rı­ma el­ve­riş­li ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le son 5 yıl­da Gü­zel­hi­sar Ova­sı'nda­ki üre­ti­ci­le­re 2 bin 600 zey­tin fi­da­nı da­ğı­tır­ken, ay­nı alan için “ta­rım dı­şı­” ra­po­ru ver­di. Dev­let Su İş­le­ri 2. Böl­ge Mü­dür­lü­ğü, Gü­zel­hi­sar Ba­ra­jı Ka­pa­lı Dev­re Ta­rım­sal Su­la­ma Pro­je­si’ni ta­mam­la­ma­sı­nın ar­dın­dan böl­ge­de or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si­nin ku­rul­ma­sı için “o­na­y” ver­di. Ali­ağa Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si (ALOS­Bİ) ku­ru­lur­ken böl­ge­de “ku­ze­y” rüz­gar­la­rı­nın es­ti­ği­ni vur­gu­la­yan me­te­oro­lo­ji böl­ge mü­dür­lü­ğü de, dö­küm­cü­le­rin is­te­di­ği alan için ise “do­ğu­” rüz­gar­la­rı­nın es­ti­ği­ni “be­lir­le­di­”. İz­mir Va­li Yar­dım­cı­sı Sük­rü Ka­ra'nın da “ko­lay­lı­k” sağ­lan­ma­sı için dev­re­ye gir­di­ği ge­liş­me­ler, Gü­zel­hi­sar­lı­la­rın ya­nı sı­ra tüm çev­re­ci­le­ri aya­ğa kal­dır­dı.

    Bor­no­va Pı­nar­ba­şı’nda bu­lu­nan dö­küm­cü­le­rin kent dı­şı­na ta­şın­ma­sı ama­cıy­la be­lir­le­nen Gü­zel­hi­sar'da­ki böl­ge­ye iliş­kin ve­ri­len res­mi ra­por­lar ka­fa ka­rış­tı­rı­yor. Yer tah­sis ko­mis­yo­nun­da­ki tüm res­mi ku­rum­la­rın, 2007 yı­lın­da ver­di­ği ret ka­ra­rın­da, böl­ge­de 60 bi­nin üze­rin­de ye­tiş­miş ve ye­ni di­kil­miş zey­tin ağa­cı, on­lar­ca bü­yük ve kü­çük baş hay­van çift­lik­le­ri bu­lun­du­ğu, DSİ’nin ka­na­let sis­te­miy­le su­la­ma pro­je­si ha­zır­la­dı­ğı be­lir­til­miş­ti, bu­ra­ya or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si ku­rul­ma­sı­nın sa­kın­ca­la­rı­na dik­kat çe­kil­miş­ti. Böl­ge­ye çok ya­kın nok­ta­da yer alan Gü­zel­hi­sar Ba­ra­jı’yla ken­te su sağ­la­yan 21 iç­me su­yu ku­yu­su­nun bu­lun­ma­sı da bu ka­rar­da et­ki­li ol­muş­tu.

    ALOS­Bİ’nin 2 ki­lo­met­re ya­kı­nın­da­ki 365 hek­tar­lık alan üze­rin­de ya­pıl­mak is­te­nen or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­sin­de res­mi ku­rum­lar yıl­lar geç­tik­çe ge­rek­çe­le­ri­ni unu­ta­rak, gö­rüş­le­ri­ni de­ğiş­tir­di­ler. Ta­rım il mü­dür­lü­ğü ala­nı ta­rım­sal sta­tü­den çı­kar­tır­ken, me­te­oro­lo­ji böl­ge mü­dü­rü­ğü rüz­gar­la­rın yö­nü­nü de­ğiş­tir­di. DSİ dö­küm­cü­le­rin pro­je­si­ne onay ver­di.

    Bu ara­da İz­mir Va­li Yar­dım­cı­sı Şük­rü Ka­ra da, “yer tah­sis iz­ni bu­lun­ma­ya­n” or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si için, “İz­mir Dö­küm­cü­ler İh­ti­sas Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si­” an­tet­li ka­ğı­da im­za ata­rak, yurt­taş­la­rın ta­pu­lu ara­zi­le­rin­de ça­lış­ma ya­pa­cak fir­ma­la­ra ko­lay­lık gös­te­ril­me­si­ni is­te­di. Ka­ra, ya­zı­sın­da, İz­mir Dö­küm­cü­ler Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si’nin, Sa­na­yi ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı ve İz­mir Sa­na­yi ve Ti­ca­ret İl Mü­dür­lü­ğü’nün “gö­ze­ti­min­de­” ya­pıl­dı­ğı­nı anım­sa­ta­rak, “Ha­li ha­zır ha­ri­ta işi At­las Ha­ri­ta İn­şa­at Mü­hen­dis­lik Pro­je­le­ri Ya­zı­lım Da­nış­man­lık Ta­ah­hüt Ti­ca­ret Li­mi­ted Şir­ke­ti ta­ra­fın­dan ya­pı­la­cak­tır. Ya­pı­la­cak ça­lış­ma­lar­da ge­rek­li ko­lay­lı­ğın sağ­lan­ma­sı­nı ri­ca ede­ri­m” de­di.

     

    NASIL OLUR?..

    İz­mir İl Ge­nel Mec­li­si’nin Ali­ağa­lı Üye­si Ta­rık Us­lu, ku­rum­la­rın çark et­me­si­ne ve Ka­ra'nın uy­gu­la­ma­la­rı­na tep­ki gös­ter­di. Us­lu, “Bir va­li, bir iş­let­me çı­ka­rı için na­sıl res­mi ol­ma­yan bir ka­ğı­da im­za atar? Ka­mu­laş­tır­ma ol­ma­dan ora­da son­daj ya­pı­la­ma­ya­ca­ğı­nı bil­mi­yor mu? Ali­ağa’nın en ve­rim­li ova­la­rın­dan bi­ri için na­sıl olu­yor da, bü­tün ku­rum­lar 3 yıl son­ra fi­kir de­ğiş­ti­ri­yor?” di­ye sor­du.

    Yer tah­sis ko­mis­yo­nun­da 21 ku­rum yer alı­yor. Bu­ra­da oy­bir­li­ği ko­şu­lu ara­nı­yor. 1 ku­ru­mun red­det­me­si du­ru­mun­da, pro­je ger­çek­le­şe­mi­yor. Şu an­da İz­mir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin ret ka­ra­rı ol­ma­sı­na kar­şın ça­lış­ma­lar va­li­lik ve ba­kan­lık ka­na­lıy­la sü­rü­yor.

    Kaynak: Cumhuriyet Ege - 05.02.2010




      İlk Yorumu Siz Yapın

    Yorum Yap
    • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
    • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
    Adınız:
    E-Posta
    BBCode:Web AddressEmail AddressLoad Image from WebBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
    Yorum:

    Güvenlik Kodu:* Code
    Bu habere yapılan yorumları e-posta aracılığı ile bana bildir.

    Powered by Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

     
    < Önceki   Sonraki >